Χρυσή η Ιωάννα Σαχά στην Τσεχία

Υπερηφάνεια  μπορεί να αισθάνεται το Φιλώτι και η Νάξος διότι διακρίνεται σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αυτή την φορά η Ιωάννα Σαχά, του Λουκά και της Ευδοκίας ( του Καμπουρογιάννη και της Ειρήνης του Νιαομανώλη) κέρδισε το χρυσό μετάλλιο  κολυμπώντας τα 200 μ. ύπτιο σε 2:15.70 (κοντά στο ατομικό της που είναι 2:15.15) αφήνοντας δεύτερη την Ντορότια Ντόμπος με 2:15.92 και τρίτη την Μαρίκα Σούροβα με 2:29.88 στην Οστράβα της Τσεχίας.

                             Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Σαχά
Η Ιωάννα συμμετέχει στο Τουρνουά με την  Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος υπό την επίβλεψη του προπονητή κ Αλέκου Χατζηγιαννάκη και ο σύλλογος της είναι ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας (ΑΝΟΓ). 

Δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι ξεχωριστό η Ιωάννα γιατί στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ παγκορασίδων Α και Β στα 200 μ. ύπτιο το 2012 σε ηλικία 13 ετών, η δεύτερη κατάρριψη ήταν δικό της πάλι ρεκόρ, επίσης κατάφερε την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ παγκορασίδων Β στα 100 μ. ύπτιο σε αγώνες που έγιναν στην Κέρκυρα το 2013.

Σχόλια